Kan ik een pre-header toevoegen aan mijn mailing?

Een pre-header (ook wel snippet genoemd) wordt als eerste zin van de mailing getoond in je mail-programma. De pre-header wordt weergegeven nog voordat de maling is geopend. Vaak zien we hier nog teksten als ' Klik hier voor de online versie' of 'Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?', dat is zonde! Gebruik deze zin dus als aanvulling op je onderwerpregel om mensen aan te zetten je mailing te openen. Hieronder een voorbeeld van een goede pre-header:

Waar kan je dit in MailingLijst instellen?

In MailingLijst staat direct onder de onderwerpregel een veld waar je de pre-header kan bepalen:

Advies is om de pre-header ongeveer 50 tekens lang te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om emoticons te gebruiken in de pre-header (ook in de onderwerpregel trouwens). Test dit wel altijd even goed voordat je de mailing daadwerkelijk gaat verzenden!

Mocht de pre-header heel kort zijn, dan is dat geen probleem. Er zit geen minimum aan de tekstlengte. Achter een korte pre-header zie je niks (witruimte).

Tips voor een goede onderwerpregel & pre-header

1. Samenvatting

Geef een korte samenvatting van je de inhoud van je e-mail in de pre-header. Hierdoor weet de ontvanger precies wat ze kunnen verwachten in je e-mail, en zijn ze eerder geneigd om door te lezen.

2. Actie

Vraag om een actie van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan: “Bekijk ons programma voor de komende maand.”

3. Belangrijk

Geef de ontvanger het gevoel dat ze echt iets missen als ze jouw e-mail niet openen. Bijvoorbeeld: “Gebruik snel de tijdelijke kortingscode voor het aanschaffen van tickets.”

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer