Kan ik ALT en TITLE velden toekennen aan afbeeldingen?

Elke afbeelding kun je in MailingLijst eenvoudig een ALT en een TITLE tag meegeven.

Wat is een ALT tekst?
De ALT tekst zal worden weergeven als de afbeelding niet direct geladen kan worden. Tevens wordt de ALT-tekst gebruikt voor toegankelijkheid en wordt die voorgelezen aan slechtzienden.

Wat is een TITLE tekst?
Deze titel wordt weergegeven als jouw afbeelding ook word weergegeven. Wanneer je met je muis over de afbeelding gaat, zal deze tekst verschijnen.

Het invullen van een ALT en TITLE tekst bij elke afbeelding zorgt dus voor een betere leesbaarheid van de mailing. Standaard zal MailingLijst de naam van de afbeelding invullen bij zowel de ALT tekst als de TITLE tekst, zelf kan je dit daarna aanpassen. Zorg er ook voor dat de ALT en TITLE tekst niet hetzelfde zijn.

Hoe stel je dit in in MailingLijst?
Na het uploaden van een afbeelding in een contentblok zal de ALT en TITLE tekst automatisch worden ingevuld (de naam van het bestand) onder 'Extra':

Hieronder een voorbeeld van hoe je dit op een juiste manier zou kunnen aanpassen. Dus een beschrijvende ALT tekst en een meer actie-gerichte TITLE tekst.

Hoe ziet dit er dan uit in een mailing?
De afbeelding is klikbaar, als de afbeelding niet kan worden weergegeven staat er dus "Festival overzicht 2018". En als de afbeelding wel gewoon wordt weergegeven (wat natuurlijk gewoon de standaard is) dan ziet de ontvanger op de mouse-over "Klik om het festivals overzicht te bekijken".

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op