Welke Authenticatie-app kan ik gebruiken?

Er zijn meerdere apps beschikbaar zoals Google Authenticator en LastPass Authenticator. Wij gebruiken de Google Authenticator in onze documentatie. De app is downloadbaar op Google Play en in de Apple Store. De Google Authenticator kun je gebruiken voor meerdere accounts (of applicaties, toepassingen). In ieder account zit de naam van de applicatie (AdreZ of MailingLijst), en de inlognaam.

Als je voor het eerst inlogt met 2FA actief, of na een reset je 2FA moet instellen voor de Authenticator-app, kun je de QR-code scannen. Hierin zitten je account-gegevens verwerkt en ze worden automatisch toegevoegd in de app. Je kunt ook handmatig een account toevoegen in de app met de sleutel die naast de QR wordt weergegeven. Hierna krijg je van de app een code waarmee je kunt inloggen in MailingLijst.

Noodcode

Onder in het scherm krijg je een eenmalige noodcode, bewaar deze goed. Met deze code kun je inloggen als je je Authenticatie-app niet bij de hand hebt, of je een nieuwe telefoon hebt en toch wilt inloggen. Als je bent ingelogd met een noodcode komt deze te vervallen en krijg je een nieuwe noodcode. Kopieer de code en bewaar hem op een veilige plaats.

Tijdgebonden

De accounts zijn tijdsgebonden. Dit betekent dat een 2FA-code die door de app wordt gegenereerd maar een beperkte tijd geldig is. Na ongeveer een minuut krijg je een nieuwe code. Raak niet gestresst door het aflopen van de tijd en de rode kleur. Wacht rustig tot een nieuwe 2FA-code beschikbaar is.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer