Hoe mail ik naar een selectie uit AdreZ?

Klik hier voor een uitleg video hoe je een selectie uit AdreZ kan kiezen in MailingLijst.


Via MailingLijst kan je heel eenvoudig selecties die je maakt mailen met AdreZ.


Stap 1: Selectie maken in AdreZ

Eerst moet natuurlijk de selectie worden gemaakt in AdreZ. Kies een groep waar je een selectie van wil maken. Als je de selectie hebt gemaakt kan je deze selectie 'Opslaan als selectievraag'.


Stap 2: Doelgroep kiezen in MailingLijst

Ervan uitgaande dat de mailing in MailingLijst klaar is, moet je nu een doelgroep kiezen. Kies daar voor 'AdreZ selecties':

Stap 3: Geef de selectie een herkenbare naam

Op deze manier kan je makkelijk je selectie vinden in MailingLijst.

Stap 4: Verzenden

Je bent nu klaar om de mailing te versturen! Het kan zijn dat het uiteindelijk resultaat iets minder is dan de selectie in AdreZ, dit komt door contacten zonder e-mailadres, dubbele, of contacten die zich eerder hebben afgemeld.


Verschil tussen 'Opslaan als Vraag' of 'Opslaan als campagne'

  • Opslaan als vraag: Dit betekent dat je deze opgeslagen selectie vaker kan gebruiken en dat je dan altijd een geactualiseerd resultaat krijgt. Deze selectie kan je vaker gebruiken maar de inhoud kan varieren. Mensen kunnen zich bijvoorbeeld afmelden van een bepaalde lijst of ze behoren later niet meer tot een selectiecode.
  • Opslaan als campagne: Als een selectie is opgeslagen als campagne dat blijft het altijd precies dezelfde groep. Ook al worden er later misschien meer mensen toegevoegd aan een bepaalde selectiecode of melden mensen ze zich af voor een nieuwsbrief of rubriek bv. . De campagne wordt dus niet ge-update.

TIP: opgeslagen selecties in AdreZ kan je in MailingLijst vaker gebruiken als doelgroep, je krijgt altijd een actueel resultaat. Als de ontvanger zich afmeld en je kiest de volgende keer weer voor dezelfde opgeslagen vraag als doelgroep zullen we afmelders er uiteraard uit worden gehaald.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer