Hoe koppel ik een Formdesk formulier via MailingLijst?

Het is goed mogelijk om een Formdesk-formulier vanuit MailingLijst aan te roepen en de gebruiker te vragen dit formulier in te vullen. De waarden (zoals naam, e-mailadres etc.) die al bekend zijn in MailingLijst kunnen alvast worden ingevuld in Formdesk.

Het idee is dat de benodigde vragen in Formdesk een "IDENTIFIER" hebben en de waarden in MailingLijst kunnen worden overgezet via "TOKENS". Je maakt dus een link aan in MailingLijst waarmee je het formulier aanroept en per veld geef je dan aan welke waarde het moet krijgen. Een voorbeeld: 

http://formdesk/tstformulier?def_naam=%%NAME%%&def_emailaddress=%%EMAILADDRESS%%

De vraag NAAM in Formdesk wordt vooraf gevuld met de waarden van het veld NAME uit MailingLijst. Ook het e-mailadres wordt direct ingevuld. Formdesk-vragen herken je aan het voorvoegsel "DEF_" en de MailingLijst-waarden door de %%-tokens.

Formdesk Identifiers

Ontwerp een formulier in Formdesk en geef iedere vraag die je wilt vullen vanuit MailingLijst een herkenbare, logische "IDENTIFIER". Dit doe je door in het veld rechtsboven in de naam op te geven.

Een compleet overzicht van alle MailingLijst Tokens vind je hier.

Samenstellen van de URL (link)

Bij het samenstellen van de link geef je eerste de url van het formulier gevolgd door een vraagteken en dan telkens DEF_+definition-naam gevolgd door = en %%token uit MailingLijst%%. Iedere definition=token scheid je met een &.

https://fd7.formdesk.com/klantnaam/formuliernaam ? def_e-mailadres=%%EMAILADDRESS%% & def_achternaam=%%NAME%% & def_contactnummer=%%SYNC_ID%%

Koppeling AdreZ (contactnummer)

Als je het unieke contactnummer uit AdreZ meestuurt naar het formulier kun je dat later met een het ingevulde formulier weer doorsturen naar AdreZ (of een ander CRM-systeem). Het oorspronkelijke contactnummer uit AdreZ vind je in MailingLijst in de token %%SYNC_ID%%.

Met een zogenaamde WEBHOOK kun je na het invullen/verzenden van het formulier de informatie doorsturen naar AdreZ. 

Tips

  • Om verwarring te voorkomen is het verstandig om de FormDesk-identifiers dezelfde naam te geven als de MailingLijst-TOKEN-namen, dus (def_)emailaddress ipv e-mail.
  • Je kunt bepaalde velden naar Formdesk sturen die je niet direct toont, maar in een tekstveld verwerkt, zoals bijvoorbeeld "SALUTATION_FRIENDLY" als aanhef in je formulier.
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer