Hoe zit het met de update procedure van AdreZ en MailingLijst?

De diensten AdreZ en MailingLijst worden jaarlijks twee keer geüpdate. In iedere update worden bekende fouten verholpen en wordt een selectie aan wensen van gebruikers verwerkt (zogenaamde nice-2-haves). Ook worden updates gebruikt om grotere uitbreidingen in de functionaliteit op te leveren. 

De EM-servers worden jaarlijks 4 keer gecontroleerd op updates, beveiligings-lekken en alle gebruikte software, bibliotheken. Bij iedere server-update zijn de diensten een dagdeel niet bereikbaar.

Beveiliging

De EM-servers en diensten worden jaarlijks onderworpen aan een Pen & Hack-test waarbij we bekende beveiligingsgaten checken en waar nodig dichten.

Aankondiging gepland onderhoud

Alle timeslots voor onderhoud worden een jaar van te voren ingepland en worden naar de gebruikers een week van te voren per mail aangekondigd. Het verzoek is dan om tijdens, en kort voor het geplande onderhoud niet meer te mailen of andere bewerkingen uit te voeren. Wil je de aankondigings-mails ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Daluren

Bij het plaatsen van een update is de dienst ongeveer een dagdeel onbereikbaar. We plannen de updates in de dal-uren (tussen 18:00 en 23:00 of in het weekend) waarin de applicaties minder intensief worden gebruikt.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer