Hoe bepaalt AdreZ het geslacht?

AdreZ heeft een ingebouwde "geslachtsbepaler". Deze kan op basis van de voornaam met 99% zekerheid bepalen of de ingevoerde contactpersoon een man of een vrouw is.

We putten uit een bestand met meer dan 650.000 voornamen uit diverse bronnen en hoe vaak ze zijn gebruikt als eerste naam, of tweede naam bij jongens en meisjes. Dit zijn anonieme bestanden uit voornamen-bestanden in Nederland en Belgiƫ. Voor bijzondere buitenlandse namen kan de Genderizer dus niet optimaal werken.

Unisex

We hebben ook een zogenaamde "unisex-lijst" van ongeveer 2000 namen die voor beide geslachten wordt gebruikt (denk aan: Alex, Kim, etc). Dit is een dynamische lijst die we aanvullen met gevallen waar dus geen verwarring over mag ontstaan.

Suggestie

Bij het invoeren van een voornaam doet AdreZ dus een geslacht-suggestie. Ook als je een Excel importeert van contacten waarvan je het geslacht niet weet, kunnen we hierbij een geslacht-suggestie doen. Uiteraard kun je de suggestie overschrijven.

Aan, uit of helemaal genderneutraal

De geslachtsbepaler van AdreZ kan uiteraard uit worden gezet. Het is ook mogelijk om AdreZ helemaal genderneutraal in te stellen. Neem daarvoor contact op met de EM-Helpdesk.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer