Kan ik ook een A/B test versturen?

Ja, met MailingLijst is het mogelijk om een A/B test te maken en te versturen. Met een A/B kan je onderzoeken wat de efficiëntste van de twee mogelijkheden is. Er zijn verschillende tests denkbaar:

– Twee keer dezelfde mailing, maar versturen op een ander moment

– Twee verschillende mailingen, zelfde onderwerpregel, andere inhoud

– Twee verschillende mailingen, andere onderwerpregel, zelfde inhoud

Stap 1: de mailingen aanmaken

Voor een A/B test maakt u altijd twee mailingen aan (mailing A en mailing B). U kunt het best eerst één mailing maken. Vervolgens maakt u via de OPSLAAN ALS knop een kopie aan van de mailing. Als beide mailingen zijn aangemaakt bent u klaar om de selectie te maken.

Stap 2: de selectie maken

Het maken van een selectie gaat als volgt (twee delen):

Deel 1: Ga in MailingLijst naar Selectie > Selecteren en maak een selectie van een lijst, bijvoorbeeld de 'Algemene nieuwsbrief lijst' van 1000 adressen. We willen dus twee selecties maken die even groot zijn (2 x 500 adressen dus). Klik op Steekproef > Random en vul 500 adressen in en klik op Overhouden in selectie.

Bij mailing A kiest u nu voor de doelgroep Huidige selectie, dat zijn dus de eerste 500 adressen. U kunt mailing A nu versturen!

Deel 2: Wacht circa 10 minuten tot mailing A is verzonden. Maak vervolgens via Selectie > Selecteren weer een selectie van de 'Algemene nieuwsbrief lijst' van 1000 adressen. Kies vervolgens Historie en selecteer mailing A en klik op Verwijder uit selectie. U houdt nu de andere 500 adressen over.

Bij mailing B kiest u weer voor de doelgroep Huidige selectie, dat zijn dus de andere 500 adressen. U kunt mailing B nu versturen!

Stap 3: resultaten vergelijken

Van beide mailingen kunt u direct de statistieken bijhouden en bekijken. Ons advies is om na één week de statistieken naast elkaar te leggen, daarna kunt u conclusies trekken.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer