Kan ik ook een A/B test versturen?

Ja, met MailingLijst is het mogelijk om een A/B test te maken en te versturen. Met een A/B kan je onderzoeken wat de efficiëntste van de twee mogelijkheden is. Er zijn verschillende tests denkbaar:

– Twee keer dezelfde mailing, maar versturen op een ander moment
– Twee verschillende mailingen, zelfde onderwerpregel, andere inhoud
– Twee verschillende mailingen, andere onderwerpregel, zelfde inhoud

Stap 1: de mailingen aanmaken
Voor een A/B test maakt u altijd twee mailingen aan (mailing A en mailing B). U kunt het best eerst één mailing maken. Vervolgens maakt u via de OPSLAAN ALS knop een kopie aan van de mailing. Als beide mailingen zijn aangemaakt bent u klaar om de selectie te maken.

Stap 2: de selectie maken
Het maken van een selectie gaat als volgt (twee delen):

Deel 1: Ga in MailingLijst naar Selectie > Selecteren en maak een selectie van een lijst, bijvoorbeeld de 'Algemene nieuwsbrief lijst' van 1000 adressen. We willen dus twee selecties maken die even groot zijn (2 x 500 adressen dus). Klik op Steekproef > Random en vul 500 adressen in en klik op Overhouden in selectie.

Bij mailing A kiest u nu voor de doelgroep Huidige selectie, dat zijn dus de eerste 500 adressen. U kunt mailing A nu versturen!

Deel 2: Wacht circa 10 minuten tot mailing A is verzonden. Maak vervolgens via Selectie > Selecteren weer een selectie van de 'Algemene nieuwsbrief lijst' van 1000 adressen. Kies vervolgens Historie en selecteer mailing A en klik op Verwijder uit selectie. U houdt nu de andere 500 adressen over.

Bij mailing B kiest u weer voor de doelgroep Huidige selectie, dat zijn dus de andere 500 adressen. U kunt mailing B nu versturen!

Stap 3: resultaten vergelijken
Van beide mailingen kunt u direct de statistieken bijhouden en bekijken. Ons advies is om na één week de statistieken naast elkaar te leggen, daarna kunt u conclusies trekken.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op