Kan ik ook een A/B test versturen?

Ja, met MailingLijst is het mogelijk om een A/B test te maken en te versturen. Met een A/B kan je onderzoeken wat de efficiëntste van de twee mogelijkheden is. Er zijn verschillende tests denkbaar:

– Twee keer dezelfde mailing, maar versturen op een ander moment

– Twee verschillende mailingen, zelfde onderwerpregel, andere inhoud

– Twee verschillende mailingen, andere onderwerpregel, zelfde inhoud


Stap 1: de mailingen aanmaken

Voor een A/B test maakt u altijd twee mailingen aan (mailing A en mailing B). Maak een mailing aan en kopieer deze door op de knop; 'OPSLAAN ALS' te drukken. Als beide mailingen zijn aangemaakt kan je de A/B test uitvoeren.

Stap 2: Versturen mailing A

Open mailing A en ga naar het tabblad 'Doelgroep'. Klik op de knop A/B TEST en kies nu de lijst waar je de mailing naar toe wil sturen (alleen publieke lijsten zijn hier zichtbaar).

Zodra je de lijst hebt gekozen klik je op 'Klaar'. De gekozen lijst wordt automatisch in twee gelijke groepen verdeeld. Beide groepen krijgen ook direct een rubriek zodat je ze eenvoudig kunt selecteren.

Kies de rubriek met 'Deel 1' en je kunt mailing A nu versturen.


Stap 3: Versturen mailing B

Open mailing B en ga naar het tabblad 'Doelgroep'. Klik weer op de knop A/B TEST. Kies weer dezelfde lijst. Kies de rubriek met 'Deel 2' en je kunt mailing B nu versturen.


Stap 4: resultaten vergelijken

Van beide mailingen kunt u direct de statistieken bijhouden en bekijken. Ons advies is om na één week de statistieken naast elkaar te leggen, daarna kunt u conclusies trekken.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer