Hoe voeg ik een nieuw adres toe?

Er zijn verschillende manieren waarop u een e-mailadres kunt toevoegen.

1. Handmatig
Bij E-mailadressen via de button Nieuw. Kies een lijst, vul de gegevens en voeg het adres toe. Als een lijst (verplichte) rubrieken heeft dan worden die direct weergegeven zodat u de gewenste rubrieken kunt aanvinken.

nieuw_adres_toevoegen

MailingLijst heeft een intelligente naam-herkenner. Typt u bij naam bijvoorbeeld: “Dhr Erick de Boer”, dan zal automatisch voornaam, tussenvoegsel, achternaam én geslacht worden herkend en opgeslagen. Met behulp van de EM-Namenbank kan ook “jessica van der fles” als vrouw worden herkend en zal bij “Robin van Nispen” onbekendworden gekozen. Ook wordt de eerste letter van de voor- en achternaam direct geplaatst als hoofdletter.

adres_nieuw_definitief

2. Aanmeldformulier website 
Via het aanmeldformulier dat u kunt koppelen aan uw website. Geïnteresseerden kunnen zich op deze manier direct inschrijven voor de nieuwsbrief. Meer informatie over het aanmeldformulier op een website is hier te vinden.

3. Importeren
U kunt adressen uit een Excel/CSV bestand in één keer importeren in MailingLijst. Zo kunt u dus makkelijk meerdere adressen toevoegen aan een nieuwe- of bestaande lijst. Het importeren van adressen bestaat uit 4 stappen:

import stappen

1. De eerste stap is het maken van een goed CSV bestand (in Excel opslaan als .csv). Zet in de eerste regel van iedere kolom de naam en daaronder alle gegevens. Een voorbeeld van een goed CSV bestand:

uploaden

Ga in MailingLijst naar E-mailadressen > Importeren en upload of sleep daar uw CSV bestand heen.

2. Bepaal vervolgens de bestemming van het importbestand. U kunt kiezen om direct een nieuwe lijst aan te maken of om de adressen te importeren in een bestaande lijst. Als een bestaande lijst rubrieken heeft kunt u de adressen ook meteen van een specifieke rubriek voorzien.

import_lijst

3. Bepaal daarna de structuur van het importbestand. U kunt aangeven in welke velden de gegevens moeten worden geïmporteerd. Als de kolomnamen in het CSV bestand overeenkomen zal MailingLijst de velden automatisch herkennen. Zo moeten de voornamen in het voornaam-veld worden geïmporteerd etc.  Alleen het e-mailadres is verplicht als kolom. Heeft u verder geen naam-informatie dan zal de import-module proberen een naam te bepalen. Zo zal “e.deboer@em-cultuur.nl worden geknipt in voorletter=E en achternaam =DeBoer”

import_bronvelden

4. U moet nu alleen nog aangeven dat u toestemming heeft om de adressen te mailen. Daarna kunt u de import starten. Na de import ziet u hoeveel adressen er zijn toegevoegd, bijgewerkt en overgeslagen.

Let op:
– Adressen die al bestaan zullen worden overgeslagen.
– Adressen die inactief zijn worden niet bijgewerkt.
– Adressen die zich eerder al hebben afgemeld worden niet opnieuw aangemeld.
– Om misbruik te voorkomen worden alle te importeren bestanden automatisch gecheckt op ‘verboden’ e-mailadressen zoals abuse@ of noreply@. Deze e-mailadressen worden dus niet geïmporteerd.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op