Wat wordt er met Ticketmatic gesynchroniseerd?

MailingLijst (ML) heeft een e-mailconnector voor Ticketmatic 3 (TM3) die klantgegevens, mailing-voorkeuren tussen de twee toepassingen synchroon houdt.

Nieuwsbrief met interesseprofielen

Bij de kaartverkoop kan een TM3-contact een interesse profiel opgeven (genres/disciplines) die worden gekoppeld aan een nieuwsbrief-lijst in MailingLijst. Dus als een nieuwsbrief abonnee een mailing ontvangt en zijn interesseprofiel wijzigt wordt dit verwerkt in het TM3-klantprofiel. Andersom werkt dit ook; dus als een TM3-contact zijn profiel wijzigt wordt dit verwerkt in het MailingLijst-profiel.

E-mailmarketing (Direct-mails zoals servicemails, aanbiedingen etc)

In Ticketmatic kunnen selecties worden gemaakt van contacten op basis van hun kaart-koop-historie; zoals alle kaartkopers van een bepaald evenement. Een selectie kan met een druk op de knop als doelgroep naar MailingLijst worden gezet. Er wordt gefilterd op contacten die het vinkje E-mailmarketing hebben aanstaan. Dit vinkje wordt automatisch aangezet bij de eerste keer dat de klant wordt geregistreerd in Ticketmatic. Daarna kan het vinkje via TM3 of MailingLijst worden uit/aangezet.

Klantgegevens

Wijzigingen in voornaam, achternaam, tussenvoegsel, en e-mailadres worden tussen de twee toepassingen synchroon gehouden (TM3.contacten en ML.adressen). Uitzondering is het geslacht dat wel van TM3 > ML wordt bijgewerkt, maar niet van ML > TM3. 

Mailgedrag/status

Het open- en klikgedrag van de MailingLijst-adressen wordt zichtbaar gemaakt in Ticketmatic als "Sterren" (5 sterren opent alles en klikt veel, 1 ster opent nooit mailingen). Ook als een e-mailadres onjuist is (bounce), of inactief wordt gemaakt, of op de bloklijst wordt gezet in MailingLijst, wordt dit in Ticketmatic op de contact-kaart zichtbaar gemaakt (status). Het betreft hier een eenrichtingsverkeer van MailingLijst naar Ticketmatic

Mailingen en Communicaties

Verzonden e-mailcampagnes van MailingLijst worden in Ticketmatic zichtbaar op de contact-kaart als "communicaties".

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer