Hoe maak ik een nieuwe nieuwsbrieflijst aan?

Klik hier voor de uitleg video voor het aanmaken van nieuwe lijsten.


Binnen MailingLijst kan je via Extra > Mailinglijsten nieuwe lijsten aanmaken. Deze lijsten kan je vervolgens gebruiken als doelgroep voor je mailingen als je van plan bent deze lijst vaker te gaan mailen (uitschrijf mogelijkheden etc).


Stap 1: Lijst aanmaken

  • Ga naar Extra > Mailinglijsten
  • Klik op de button NIEUW
  • Kies de lijst uit waarvan je de lay-out wil overnemen van bv. aanmeldformulier etc. Er wordt namelijk een kopie gemaakt van die lijst (niet de e-mailadressen maar de lay-out). Geef deze lijst een nieuwe naam "NIEUWBRIEF LIJST 1" en klik op opslaan.

Stap 2: E-mailadressen importeren

  • Daarna kan je de lijst met e-mailadressen importeren. Klik hier voor een uitleg hoe je dit kan importeren. Bij het importeren kan je kiezen voor tijdelijke lijst maar nu kies voor een bestaande lijst "NIEUWBRIEF LIJST 1".

Lijst instellen:

Als je op de lijst klikt opent een pop-up waar je naast de naam van de lijst nog een aantal zaken kunt instellen.

  1. Aanmeldformulier: Elke lijst heeft ook een eigen aanmeldformulier die je qua tekst, velden en vorm helemaal kunt instellen. Het formulier kan je bekijken door de lijst te openen, en dan klik je op de button FORMULIER. Daar zie je ook de URL die je kan gebruiken om deze lijst aan te roepen.

  1. Teksten: De tekst van het formulier kan je aanpassen door de lijst te openen en dan te klikken op het tabblad TEKSTEN (je kan filteren op formulier-teksten, dank-teksten en mail-teksten).

  1. Vormgeving: De vormgeving van de lijst bepaal je via het tabblad VORMGEVING, maar de gewenste vormgeving kan je ook doorgeven aan de helpdesk van EM-Cultuur zodat die de vormgeving voor je kunnen instellen.

  1. Formuliervelden: In het tabblad FORMULIERVELDEN kan je bepalen welke velden er gevraagd moeten worden op het aanmeldformulier, stel je wilt de man/vrouw keuze niet vragen, dan kan je die hier inactief maken.
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer