Hoe maak ik een adressenlijst?

Nadat je bent ingelogd in AdresData kan je via Lijsten > Maken een adressenlijst samenstellen en downloaden.

Stap 1: Kies een sector/rubriek
Kies hier een sector en vink één of meerdere rubrieken aan. Eventueel kan je met een 'thema' de selectie alvast verfijnen. Je kan de verschillende sectoren niet in één adressenlijst combineren, in dat geval maar je twee aparte lijsten. 

Stap 2: Kies eventueel een regio
De volgende stap is het kiezen van een regio. Zo kan je bijvoorbeeld alleen de adressen in Noord-Holland overhouden. Als je niks aanvinkt worden alle regio’s standaard meegenomen in de adressenlijst.

Stap 3: Kies eventueel een verfijning
Vervolgens kan je een verfijning kiezen (afhankelijk van de gekozen rubriek), bijvoorbeeld 'oplage groter dan 100', 'capaciteit zaal groter dan 500' of 'aantal bezoekers kleiner dan 1000'. Een verfijning is niet verplicht.

Stap 4: Kies eventueel een functie
Bepaal hier welk contactpersoon (welke functie) je wilt aanschrijven, als je geen functie kiest krijg je het primaire contactpersoon (meestal directie of marketing). Als je een functie kiest dan krijg je één of meer contactpersonen die deze functie hebben. Als je meerdere functies kiest dan krijg je ook meerdere contactpersonen (let op, deze hebben vaak wel hetzelfde e-mailadres).

Stap 5: Downloaden
Kies het download formaat (standaard is Excel) en kies een structuur (standaard is Volledig). Je kan de adressenlijst nu downloaden, binnen 5 minuten ontvang je de adressenlijst in je mailbox.

Als je Up2Data aanvinkt ontvang je maandelijks een overzicht van alle nieuwe en gewijzigde organisaties en contactpersonen binnen de door jou gemaakte adressenlijst. Je kan Up2Data ook uitvinken en kiezen voor een frequentie, dan krijg je de adressenlijst bijvoorbeeld maandelijks in zijn geheel opnieuw.

TIP: Zolang je abonnement loop mag je onbeperkt lijsten maken en downloaden in AdresData. Zorg ervoor dat je regelmatig een nieuwe download maakt zodat je altijd de meest actuele gegevens hebt.

TIP: Denk altijd na over de selectie die je maakt (download nooit zomaar het hele bestand), is mijn boodschap interessant voor iedereen? AdresData biedt voldoende tools om de selectie te verfijnen.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op