Hoe verwerk ik hardbounce in AdreZ?

Als je naast AdreZ ook gebruik maakt van MailingLijst komt er naast verzendhistorie (afgeleverd, geopend en geklikt) ook hardbounce terug in AdreZ. Dus als een e-mailadres in MailingLijst inactief wordt gemaakt omdat het e-mailadres twee keer als hardbounce is aangemerkt krijgt je dit ook in AdreZ te zien. Hier kan je een selectie voor maken:

- Ga naar Selectie > Selecteren

- Kies voor Speciaal > Hardbounces

- Klik op 'Toevoegen aan de selectie

Je hebt nu een selectie in AdreZ van alle contacten die in MailingLijst inactief zijn gemaakt doordat ze als hardbounce zijn aangemerkt. De kans is dus groot dat het e-mailadres niet meer bestaat of incorrect is.

Wat moet je daarmee doen?

Eigenlijk moet je deze selectie bekijken via Selectie > Tonen. Daarna controleer je alle contacten één voor één. Zie je een foutje in het e-mailadres? Corrigeer dit dan. Heeft het contact een ander e-mailadres, dan kan je het nieuwe/juiste e-mailadres direct invullen. Weet je het juiste e-mailadres niet? Dan kan je het e-mailadres verwijderen (het bestaat/werkt immers niet meer). Nadat je een aanpassing in het e-mailadres hebt gedaan, zal het contact ook niet meer als hardbounce worden aangemerkt in AdreZ.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer