Kan ik ook zelf e-mailadressen importeren?

Ja zeker, lees de uitleg hieronder of bekijk hier een uitleg video.


  1. De eerste stap is het maken van een goed CSV bestand (in Excel opslaan als .csv). In de eerste regel geef je aan waar het om gaat (voornaam, tussenvoegsel, achternaam, e-mailadres, organisatie) en daaronder alle gegevens. Een voorbeeld van een goed CSV bestand:


  1. Ga in MailingLijst naar E-mailadressen > Importeren en upload het CSV bestand. Daarna kunt u kiezen of u een tijdelijke nieuwe lijst wilt aanmaken of dat u de e-mailadressen wilt toevoegen aan een bestaande lijst. Als een bestaande lijst rubrieken heeft kunt u de adressen ook meteen van een specifieke rubriek voorzien.

  1. Bepaal daarna de structuur van het importbestand. U kunt aangeven in welke velden de gegevens moeten worden geïmporteerd. Als de kolomnamen in het CSV bestand overeenkomen zal MailingLijst de velden automatisch herkennen. Zo moeten de voornamen in het voornaam-veld worden geïmporteerd etc.  Alleen het e-mailadres is verplicht als kolom. Heeft u verder geen naam-informatie dan zal de import-module proberen een naam te bepalen. Zo zal “e.deboer@em-cultuur.nl worden geknipt in voorletter=E en achternaam =DeBoer”

  1. U moet nu alleen nog aangeven dat u toestemming heeft om de adressen te mailen. Daarna kunt u de import starten. Nadat de import is gedaan zie je een verslag van het resultaat van de import. Dan zie je hoeveel adressen er zijn toegevoegd, bijgewerkt en overgeslagen.

Let op:

– Adressen die al bestaan zullen worden overgeslagen.

– Adressen die inactief zijn worden niet bijgewerkt.

– Adressen die zich eerder al hebben afgemeld worden niet opnieuw aangemeld.

– Om misbruik te voorkomen worden alle te importeren bestanden automatisch gecheckt op ‘verboden’ e-mailadressen zoals abuse@ of noreply@. Deze e-mailadressen worden dus niet geïmporteerd.


Controleer de import door bij Extra > Mailinglijsten te checken of de lijst is aangemaakt. Daarnaast kan je bij het menu E-mailadressen ook een aantal e-mailadressen opzoeken en controleren of ze goed zijn geïmporteerd.


Gaat er toch iets nog niet goed met het importeren?

Controleer het CSV bestand. Heeft het bestand een 'nette' naam zonder speciale tekens in de naam, verwijder eventuele overbodige kolommen en controleer de inhoud van het bestand. Hoe netter het bestand, hoe soepeler de import zou moeten gaan.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer