Hoe responsive is het sjabloon?

De blokken van het BASIS-sjabloon zijn responsive. Dit betekent dat de vormgeving wordt aangepast aan de omgeving waarin de nieuwsbrief wordt bekeken. 

Plaatjes
Plaatjes worden op mobiele-apparaten verkleind en op de maximale breedte van het apparaat getoond, tenzij het oorspronkelijke plaatje daarvoor te smal is (zoals de 220px van de 1/3e blokken). In dat geval worden ze links uitgelijnd.

Blokken
Blokken die op computers makkelijk naast elkaar kunnen zoals twee 1/2e blokken of een 1/3e en een 2/3e worden op mobiele apparaten onder elkaar weergegeven. De nieuwsbrief wordt dan wel een stuk "langer".

Titels
De titels in 1/3 en 2/3 stijlen zijn kleiner dan bij een-halve of volle breedte blok. Op mobiel worden ze overal gelijk getrokken aangezien de blokken onder elkaar worden weergegeven.

Lettertypes
Niet alle e-mailprogramma's en mobiele apparaten kunnen alle lettertypes weergeven. Een aantal lettertypes is vrij beschikbaar op het internet, en een aantal mag alleen worden gebruikt met een "betaalde licentie" die op de MailingLijst-server wordt geïnstalleerd. Als een lettertype niet kan worden gevonden/geladen zal een back-up-lettertype worden getoond; dat is een lettertype dat vrijwel altijd beschikbaar is bij alle e-mailprogramma's en enigszins lijkt op het eerste lettertype.

Outlook
Outlook zorgt al jaar en dag voor uitdagingen op het responsieve vlak. Per gebruikte e-mailclient gedraagt de Microsoft-software zich weer anders. Er worden in de nieuwsbrieven speciale "outlook-code" opgenomen om het zo goed mogelijk te laten ogen.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op