Wat is het verschil tussen afmelden en blocklist?

Via de afmeldlink in de mailing kan een contact zich afmelden van de nieuwsbrief of zichzelf op de blocklist zetten. Ook handmatig kun je een contact afmelden of op de blocklist plaatsen. Wat is het verschil?

  • Afmelden

Bij afmelden wordt het contact afgemeld van één of meerdere lijsten (bijvoorbeeld van de algemene nieuwsbrief lijst), maar kan het heel goed zo zijn dat het contact nog wel is aangemeld op andere lijsten (bijvoorbeeld op de educatie nieuwsbrief lijst). Via het afmeldformulier ziet een ontvanger alle lijsten waarop hij of zij is aangemeld, en kan zo dus zelf bepalen van welke lijsten die zich allemaal wilt afmelden.


  • Blocklist

Een ontvanger kan via het afmeldformulier ook aangeven nooit meer mail te willen ontvangen, het contact wordt dan op de blocklist geplaatst. Je kunt een contact ook handmatig op de blocklist plaatsen. Als een contact op de blocklist staat weet je zeker dat het contact nooit meer kan worden gemaild met MailingLijst. Ongeacht op welke lijsten het contact staat. Via E-mailadressen > Blocklist kun je de blocklist bekijken en is het wel mogelijk om e-mailadressen weer van de blocklist af te halen.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer