Ziet mijn mailing er goed uit op alle e-mailprogramma's?

Bij het bouwen van een sjabloon zullen we uw nieuwsbrief of mailing optimaliseren voor de meest gangbare e-mailprogramma's (G-mail, Outlook etc.) en voor de meest gangbare apparaten geschikt maken (iPhone, Android, Tablet etc.). Dit levert meer dan 15.000 combinaties op (G-mail op een Android Tablet, of G-mail op een iPhone vragen weer andere zaken dan Outlook op een iPhone). Echt 100% compatible en responsive is echter een bijna onmogelijke, complexe, dure taak.

Een goed (of juist slecht) voorbeeld is Outlook. Die kent vele versies door de jaren heen en vele versies voor de verschillende apparaten en web-versies die zich in verschillende browsers weer anders gedragen. Outlook is ook nog eens notoir "vervelend" omdat bepaalde zaken niet worden ondersteund.

U kunt bij de helpdesk een zogenaamde "Litmus-test" aanvragen waarmee we kunnen laten zien hoe uw nieuwsbrief er op de diverse clients en apparaten uitziet. Ook kunnen we een tijdje een "trackingcode" opnemen in uw nieuwsbrief waarmee we kunnen meten op welke browsers en apparaten uw abonnees de mailingen openen. Om een nieuwsbrief 100% compatible te krijgen moet er veel tijd worden geĆÆnvesteerd en compromissen worden gesloten. We adviseren daarom vaak een percentage voor lief te nemen.

Andere zaken waar de verschillende e-mailprogramma's "lastig" kunnen zijn: 

  • Achtergrond afbeeldingen
  • Kleuren van de links
  • Lettertypes

We adviseren in sommige gevallen om het ontwerp te vereenvoudigen om een zo breed mogelijk gedragen presentatie te komen. Ter informatie hierbij een lijst van de verdeling van de meestgebruikte e-mailclients.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer