Hoe weet ik zeker dat mijn nieuwsbrief goed aankomt?

MailingLijst staat al jarenlang bekend op haar goede verzendreputatie. We doen er echt het maximale aan om je nieuwsbrief netjes in de inbox van de ontvanger af te leveren. Toch kan het sporadisch voorkomen dat je nieuwsbrief bij de ontvanger in de spambox of ongewenste mail binnenkomt. Er bestaan heel veel verschillende soorten spam-filters. Ze hebben allemaal als doel om spam uit je inbox te houden. Helaas wordt door deze filters af en toe ook legitieme mail als spam aangemerkt.

Dit kan veel verschillende oorzaken hebben, neem daarom altijd even contact op met de helpdesk van EM-Cultuur via support@em-cultuur.nl. Geef door om welke mailing het gaat en in welke e-mailclient (Outlook, G-mail etc.) dit voorkomt. Wij doen dan een eerste analyse voor je.

Wat kun jezelf doen om te voorkomen dat je nieuwsbrief als SPAM wordt gezien?

- Mail je goede relaties? Mail geen e-mailadressen die niet meer bestaan.

- Maak je gebruik van een goede onderwerpregel (dus bijvoorbeeld niet alles in HOOFDLETTERS, of spam-gevoelige woorden zoals xxx, gratis, bonus etc.)?

- Is de inhoud van de nieuwsbrief netjes? Zorg voor een juiste verhouding van afbeeldingen en tekst. Bij een nieuwsbrief die alleen bestaat uit afbeeldingen is de kans groter dat die als SPAM wordt gezien. Check daarnaast ook de inhoud van de nieuwsbrief op spam-gevoelige woorden en tekst in hoofdletters. 

- Gebruik je een geverifieerd afzender e-mailadres? Standaard mail je met een @mailinglijst.nl e-mailadres die een goede reputatie heeft.

- Zet hyperlinks altijd achter een tekst i.p.v. de volledige link te tonen, dus plaats een link achter een tekst als 'klik hier voor meer informatie over het evenement'.

Als dit allemaal in orde is kan je er echt vanuit gaan dat je nieuwsbrief bij iedereen netjes in de inbox terecht komt. Echter kan het altijd zo zijn dat de nieuwsbrief in uitzonderlijke gevallen toch bij iemand in de spambox binnen komt omdat die zijn of haar instellingen enorm streng heeft ingesteld.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer