Verschil toevoegen, verwijderen en overhouden in selectie

In AdreZ kan je via Selectie > Selecteren elk denkbare selectie maken die je wilt. Een selectie kan je op meerdere manieren maken, maar de meest gebruikte manier is op basis van selectiecodes. Bij het maken van een selectie heb je telkens de keuze voor toevoegen aan de selectie, overhouden in de selectie of verwijderen uit de selectie. Belangrijk om te weten is dat een contactpersoon meerdere selectiecodes kan hebben.

In onderstaand voorbeeld maken we gebruik van selectiecodes op basis van interessegebied. Dus een selectiecode Dans, Muziek en Film.

Toevoegen aan de selectie
Dit is altijd de eerste selectie die je maakt. Dus maak bijvoorbeeld een selectie van iedereen met de selectiecode Dans.

Overhouden in de selectie
Stel je wilt nu weten wie van de contactpersonen naast Dans ook is geïnteresseerd is in Muziek. Dan kies je dus de selectiecode Muziek en kies je voor 'Overhouden in de selectie'. Je houdt nu alle contactpersonen over die geïnteresseerd zijn in Muziek én Dans.

Verwijderen uit de selectie
We gebruiken nog steeds het voorbeeld van de selectie die je hebt gemaakt op basis van iedereen met de selectiecode Muziek. Stel je wilt iedereen die ook is geïnteresseerd is in Film juist uit de selectie verwijderen. Dan kies je dus voor de selectiecode Film en klik je op 'Verwijderen uit de selectie'. Je houdt nu alleen de contactpersonen over die geïnteresseerd zijn in Muziek en NIET in Film.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer