Hoe werkt het formulieren rondje?

Met de {adrez.cloud}-formulieren connector kunnen formulieren van websites en andere externe toepassingen worden gekoppeld aan je AdreZ-database.

 • Aanmeldformulieren voor seminars, workshops etc.
 • Formulieren voor nieuwsbrieven met categorieën
 • Enquête formulieren enzovoort.

Het formulier "POST" de inhoud van de velden naar de {adrez.cloud} en daar wordt met een speciaal ontwikkeld "mapper-bestand" de inhoud van het formulier vertaald naar de velden, codes in AdreZ. Een mapper-bestand kan voor meerdere evenementen worden gebruikt. De connector maakt zelf codes/velden aan als ze nog niet voorkomen. Door een event-/campagne-code in het formulier (event='TEST', of campagne=TEST) herken je in AdreZ de vrije velden van van meerdere campagnes.

"Aantal TEST: ja ik kom!"

Ontdubbelen/locator

Om te voorkomen dat er vervuiling ontstaat  (dubbelen)  wordt bepaald hoe de connector moet controleren of een contact al bestaat, de zogenaamde "locator":

 • We krijgen in het formulier het unieke contact-nummer van AdreZ (als bv het formulier wordt gevuld door MailingLijst met een AdreZ-doelgroep)
 • E-mailadres
 • Organisatie/achternaam 

Kan de connector een contact niet vinden, dan wordt het toegevoegd. Vindt de connector meerdere contacten die voldoen, dan wordt de eerste die hij vindt bijgewerkt.

Formulieren "rondje" AdreZ->MailingLijst->Formulier->AdreZ

 1. We selecteren een segment in AdreZ dat we willen uitnodigen voor een evenement (XXX)
 2. We maken een e-mail-uitnodiging met daarin een "meld je aan"-knop die linkt naar het formulier
 3. We ontwerpen inschrijf-formulier voor het evenement (Typeform, Formdesk, GravityForms etc) We voeden het formulier al met gegevens uit AdreZ (aanhef, naam etc zodat bij het openen van het formulier velden al gevuld met de gegevens uit AdreZ..
 4. De gebruiker vult het formulier en verzendt het. Hij krijgt eventueel een bevestiging per mail (door het formulieren programma) en de inhoud van het formulier wordt naar  {adrez.cloud} gePOST.
 5. De {adrez.cloud}-connector zoekt het contact (op bv e-mailadres, of uniek contactnummer) in AdreZ en voegt vrije velden en codes uit het formulier toe aan het contact
 6. In AdreZ kunnen smoelenboeken, aanwezigheids-lijsten, exports worden gemaakt op de nieuwe formulier velden : alle contacten die met meer dan 2 personen komen, of alle inschrijvingen voor event TEST
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer