Hoe kan ik de adressen mailen?

Met een abonnement op AdresData kan je adressenlijsten maken en downloaden als Excel-bestand. Vervolgens kan je dit bestand gebruiken voor je eigen onderzoek- of marketingdoeleinden. Vaak zien we dat de AdresData-adressenlijsten gebruikt worden voor een e-mailing. Hoe kan je dat het best aanpakken? Er zijn een aantal mogelijkheden:

Mailen met Outlook
Natuurlijk kan je de e-mailadressen uit het bestand gebruiken voor een mailing met Outlook. In Outlook heb je alleen weinig opmaak mogelijkheden voor de e-mail, en Outlook zal het niet accepteren als je meer dan een x aantal contacten in het AAN, CC of BCC veld plaatst. Maar voor een simpele en kleine mailing is dit een prima oplossing.

Mailen met MailingLijst
Je kan gebruik maken van de andere dienst van EM-Cultuur, namelijk MailingLijst. Grote voordeel is dat er een directe koppeling (je hoeft dus niet te exporteren en importeren). En MailingLijst 'kent' de AdresData-adressen, en zal ze dus gewoon accepteren en waar nodig automatisch ontdubbelen. In MailingLijst heb je een zeer gebruiksvriendelijke editor waar je mooi vormgegeven e-mailingen kunt maken, en dus direct kan versturen naar een selectie uit AdresData. Natuurlijk kan je MailingLijst ook inzetten voor het versturen van je algemene nieuwsbrief!

Mailen met een e-mailprogramma zoals MailChimp
Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een e-mailprogramma zoals MailChimp. Het ontvangen AdresData bestand importeer je in je eigen MailChimp account en vanuit daar verstuur je de mailing.

Let wel op: MailChimp controleert het import bestand erg streng met hun "omnivore-controleur". Als er te veel role-based e-mailadressen (dat zijn geen personen maar "rollen"  als info@, sales@, marketing@), of dubbelen in het bestand zitten dan blokkeert MailChimp de import en kan je de adressen dus niet gebruiken. Vervelend is dat dit soort role-based-adressen heel vaak gebruikt worden in de Nederlands culturele sector.

Maak in AdresData dus altijd een goed verfijnde selectie en zorg dat er geen dubbele e-mailadressen in het bestand zitten.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op