Hoe kan ik het best e-mailadressen uitsluiten van verzending?

Het kan voorkomen dat je bepaalde e-mailadressen wilt uitsluiten bij een verzending, bijvoorbeeld iedereen die al een kaartje heeft gekocht. Je zou dit natuurlijk van te voren in je Excel bestand kunnen doen, maar als dit teveel werk is dan kan het ook redelijk eenvoudig binnen MailingLijst:

1. Het bestand met e-mailadressen die je wilt uitsluiten moet je in een Excel krijgen. Importeer dit bestand in een tijdelijke nieuwe lijst via E-mailadressen > Importeren. Via het menu Extra > Mailinglijsten kun je de naam van de zojuist geïmporteerde lijst nog aanpassen. In onderstaand voorbeeld heet de lijst 'Reeds kaartje gekocht'.

2. Ga naar Selectie > Selecteren. Maak daar de selectie van de lijst die je wilt mailen (lijst kiezen en toevoegen aan de selectie). Kies daarna de lijst die je net hebt geïmporteerd (dit is dus de lijst die je NIET wilt mailen) en klik op 'Verwijderen uit de selectie'.

3. De selectie is nu gemaakt. Ga terug naar de mailing en kies bij 'Doelgroep' voor de 'Huidige selectie'. Je kunt de mailing nu versturen.

Ps. Nadat de mailing is verzonden zou je de tijdelijke lijst weer inactief kunnen maken via Extra > Mailinglijsten.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op