Statistieken in Google Data Studio

De statistische informatie uit MailingLijst (open/klik gedrag van mailingen) kan worden gebruikt in de Google Data Studio door de export uit Mailinglijst als Google Spreadsheet op Google Drive te zetten (periodiek) en die te gebruiken als databron. Bekijk ook dit artikel om een goede start te maken met Google Data Studio.

Stap 1

Exporteer statistieken van de mailingen van de gewenste periode via het menu Extra > Statistieken (onderaan). Standaard geeft MailingLijst een periode van de afgelopen 3 maanden, maar je kunt ook een langere periode instellen.

Stap 2

Plaats het gedownloade Excel bestand naar een vaste folder, met een vaste naam. Als het niet automatisch wordt omgezet naar een Google Spreadsheet formaat kun je kiezen voor 'Bestand Opslaan als Google Spreadsheet'. Geef ook het eerste tabblad een vaste naam, dan kun je de databron in Data Studio steeds hergebruiken.

Als je de statistieken wilt aanvullen dan kun je deze toevoegen in het Spreadsheet bestand dat je al hebt aangemaakt, je hoeft dus niet steeds een nieuw bestand te maken.

TIP: vul maandelijks je MailingLijst statistieken aan, zodat het dashboard up-to-date blijft.

Stap 3

Maak een gegevensbron in Google Data Studio die naar dit sheet verwijst.

Tip: check de ververs-periode van dergelijke gegevensbron. 

Vervolgens kunnen de kolommen uit de Lijst statistieken worden gebruikt in Verkenningen en rapporten:

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer