Hoe voeg ik een nieuw contact toe?

Via de blauwe PLUS knop kan je een nieuw contactpersoon of een nieuwe organisatie toevoegen aan het adressenbestand. Als je zowel een contactpersoon als een organisatie invoert worden ze direct bij elkaar gevoegd. Je begint altijd met het invoeren van de volledige naam van het contactpersoon:

De ingevoerde naam zal automatisch worden opgeknipt in voornaam, tussenvoegsel en achternaam. En op basis van de voornaam wordt bij het opslaan van het adres direct het juiste geslacht gekozen (deze optie kan op verzoek uitgezet worden). Als de naam al voorkomt in het bestand zal AdreZ een melding weergeven (om dubbelen te voorkomen).

Vul daarna eventueel ook de volgende velden allemaal in. Ook bij het invoeren van een organisatie wordt gekeken of deze al in het bestand staat. Bij het invoeren van een postadres is postcode en huisnummer voldoende (bv “1012 LM 68”). AdreZ zal automatisch de juiste straat en plaats aanvullen. Het ingevoerde adres wordt geanalyseerd en opgeknipt. Bij functie is het voldoende om (een) beginletter(s) te geven, door middel van typeahead wordt de functie automatisch aangevuld.

Je kan eventueel in het opmerkingen veld nog vrije tekst kwijt, dit wordt opgeslagen als memo. En indien dit door de beheerder is ingesteld kan je selectiecodes direct toekennen. Het is ook mogelijk om het toekennen van een selectiecode verplicht te maken.

Klik op OPSLAAN en je bent klaar! Je komt direct in de details waar je het contactpersoon of de organisatie verder kunt bewerken.

Let op: met dit formulier kun je alleen een contactpersoon invoeren als je het organisatie-veld leeg laat. Je kan ook alleen een organisatie invoeren als je het naam-veld leeg laat. Als je zowel de naam als een organisatie invoert worden beide aangemaakt en direct aan elkaar 'verbonden'.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer