Wat kan er in MailingLijst met automation?

E-mail automation

Automation en drip marketing zijn marketing termen die hoog op het wensenlijstje staan van e-mailmarketeers. Het wordt ook vaak als harde eis neergelegd om bij de keuze van nieuwe e-marketing software op de toekomst te zijn voorbereid.

MailingLijst voorziet in automation (automatisch verzonden mails op basis van een veranderde profiel/status van de klant). Alle mailingen zijn geheel instelbaar qua vormgeving en inhoud.

Aanmeldingen

Optin-mail

Direct na het aanmelden op een nieuwsbrief wordt er een zgn "OPTIN-mail" verzonden waarin de aanmelder wordt gevraagd de aanmelding te bevestigen. 

Optin-herinnering

Als een aanmelding niet binnen 5 dagen wordt bevestigd wordt een automatische "herinnering-mail" verstuurd, met daar in weer de link om de aanmelding alsnog te bevestigen. Na 10 dagen worden niet bevestigde aanmeldingen verwijderd uit het systeem.

Welkom-mail

Na de bevestiging kan er ook nog een mooie welkom-mail worden verzonden (optioneel). Denk aan informatie over de gekozen nieuwsbrief, de frequentie en wellicht nog informatie over afmelden, andere social media kanalen enzovoort.

Laatste-mailing-mail

De laatst verzonden nieuwsbrief of een speciaal aangewezen nieuwsbrief kan ook nog worden verzonden direct nadat een aanmelding wordt bevestigd. Zo krijgt de klant een goed beeld wat hem te wachten staat ... een soort proefnummer eigenlijk.

Automail

In combinatie met AdreZ CRM kan er een selectievraag worden samengesteld van contacten die bijvoorbeeld de selectiecode "Vriend 2023" hebben toegewezen gekregen. Dagelijks wordt gecontroleerd of er contacten zijn die binnen de vraag vallen en de automail nog niet hebben ontvangen. Zij krijgen dan automatisch de auto-mail toegestuurd. Er zijn uiteraard meerdere automails in te richten voor toepassingen als:

  • Nieuwe klanten
  • Nieuwe vrienden, vertrekkende vrienden
  • Klanten die nog geen vriend zijn
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer