Kan ik ook contacten importeren?

Heb je een Excel bestand met contacten die je wilt importeren in AdreZ? Je kunt het bestand opsturen via een veilige link die je bij ons kunt opvragen. Zodra wij het bestand hebben ontvangen zullen we het bestand voor je kunnen beoordelen en importeren. Het liefst ontvangen we het bestand conform onze importstructuur.

Hoe moet je het Excel bestand bij ons aanleveren?

  • Het liefst alle contacten in één sheet/tabblad.
  • Zorg ervoor dat het Excel bestand netjes en consistent is.
  • Alle gegevens gescheiden in kolommen waarbij in de eerste rij staat aangegeven waar de kolom voor staat.
  • Maak bij meerdere e-mailadressen, telefoonnummers extra kolommen aan. Dus geen dubbele e-mailadressen of telefoonnummers in een kolom, en ook geen extra tekst gebruiken in deze kolommen.
  • Straat/huisnummer, postcode/plaats in aparte kolommen. Of in één kolom, als het dan maar consistent is.
  • Eventuele selectiecodes (tags) of vrije velden ook als aparte kolommen met als naam code: of veld:, en dan de naam van de code/veld.
  • Voor selectiecodes kan er een “x” in de kolom worden gezet als de code moet worden toegekend. Het is ook mogelijk om meerdere codenamen te gebruiken: “leverancier, klant”. Eventueel kan in een cel meerdere code-namen worden geplaatst gescheiden door een komma.
  • We importeren in de regel op contactpersoon. Eventueel gekoppeld aan een organisatie. Organisaties met dezelfde naam worden "samengehaald". Kolommen die specifiek aan een organisatie moeten worden gekoppeld herkennen we aan het "org_" voorvoegsel in de kolomnaam. bv. "org_code_nieuwsbrief " is een nieuwsbrief-code die aan organisatie moet worden toegekend

Wil je helemaal zelf importeren?

Een 'eenvoudig' bestand zou je ook zelf kunnen importeren in AdreZ. Check allereerst of de import module is geactiveerd onder het menu 'Contacten'. Als je zelf een bestand wilt importeren is het belangrijk dat je de kolommenstructuur uit onderstaand bestand aanhoudt:

Voorbeeld importstructuur voor het zelf importeren van bestanden

Vul dit document dus met je eigen gegevens en laat de kolommenstructuur met rust. Als je bepaalde gegevens niet hebt dan kun je de kolommen gewoon leeg laten, alleen de kolom 'achternaam' is verplicht.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer