Hoe zoek ik een contact of organisatie?

Een contact zoeken in AdreZ gaat via de zoekbalk bovenin:

Er zijn verschillende manieren waarop je kan zoeken. AdreZ zal herkennen waar je op zoekt (naam, postcode, telefoonnummer, e-mailadres). Je kan dus gewoon een naam intypen en zoeken. Als het een naam betreft zal AdreZ automatisch ook zoeken op ‘Klinkt als‘. Op deze manier is de kans dat je het contact vind het grootst. Als je bijvoorbeeld zoekt op 'Luuk', zal AdreZ ook 'Luke' en 'Luc' vinden. Bekijk een voorbeeld filmpje.

Door in het zoekvak op het pijltje naar beneden te klikken verschijnen extra opties om specifieker te zoeken:

Dus bijvoorbeeld als je echt alleen de contacten met ‘Luuk’ wilt zien pas je de zoekopdracht aan van ‘klinkt als’ naar ‘bevat’.

Als je een contact hebt gevonden kan je het contact aanklikken. Aan de rechterkant verschijnen alle gegevens in het zogenaamde DASHBOARD. De gegevens die je wilt tonen, en de volgorde van gegevens in het dashboard is allemaal instelbaar.

Als je het contact wilt bewerken kan je op het ‘bewerk-potloodje’ klikken.

Het zoekresultaat filteren

Aan de linkerkant van je scherm zie je een filter waarmee je het zoekresultaat verder kan verfijnen. Het is ook heel goed mogelijk om meerdere filters te combineren. De mogelijkheid om te filteren kan je ook verbergen zodat er meer ruimte is voor de contacten zelf en het dashboard van het adres. Je kan filteren op:

– Contacttype: Dit is het soort contact waar je op kan filteren: Organisatie / Persoon / Contactpersoon / Geslacht / Afdeling / Onbekend.

– Selectiecodes: Filter op basis van je eigen selectiecodes. De lijst met selectiecodes kan je uitvouwen of inklappen. – Vrije velden: Filter op basis van je eigen vrije velden. De lijst met vrije velden kan je uitvouwen of inklappen. – Regio: Filter op basis van geografische kenmerken door te kiezen voor het land, provincie en plaats.

Overige opties

– In het contactenoverzicht kan je ook contacten aanvinken. Deze contacten kan je dan bijvoorbeeld in één keer naar de selectie plaatsen. Het is ook mogelijk om alle e-mailadressen te kopiëren via de rechtermuisknop en dan de te kiezen voor ‘E-mail’. Alle e-mailadressen van de aangevinkte contacten worden dan direct gekopieerd zodat je deze kunt gebruiken in je eigen e-mailclient zoals Gmail of Outlook.

– Via de rechtermuisknop kan je ook snel een enkel e-mailadres of telefoonnummer van een contact kopiëren.

– Via de rechtermuisknop kan je twee contacten markeren om met elkaar te ontdubbelen.

– Via Adressen > Picklist kan je snel eerder gezochte contacten opvragen.

– Mutaties: Via de button Mutaties te checken kan je je eigen mutaties checken of zien of er mutatie-verzoeken zijn van andere gebruikers.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer