Een selectie maken in AdreZ en mailen met MailingLijst

AdreZ en MailingLijst zijn direct aan elkaar gekoppeld. In dit artikel een korte uitleg van het maken van een selectie in AdreZ tot aan het versturen van een mailing in MailingLijst.

We beginnen in AdreZ, daar staan als het goed is al je belangrijke relaties. Je kunt in AdreZ een selectie maken via het menu Selectie > Selecteren. Daar kun je op verschillende manieren een selectie maken, maar de meest gebruikte is toch wel op basis van 'Selectiecodes'. In het filmpje hieronder maken we een eenvoudige selectie:

https://share.zight.com/Blu2AdYO

In het filmpje zie je dat we de selectie 'Opslaan als vraag'. Dit betekent dat je deze opgeslagen selectie vaker kan gebruiken en dat je dan altijd een geactualiseerd resultaat krijgt.

We zijn nu klaar in AdreZ en kunnen naar MailingLijst.

In MailingLijst maak je via het menu Mailingen een nieuwe mailing (uitnodiging of nieuwsbrief) aan. Belangrijk is nu dat je bij het kiezen van een doelgroep kiest voor de optie 'AdreZ selecties'. De selectie die je zojuist in AdreZ hebt gemaakt zie je hier nu staan. Het enige wat je hoeft te doen is de selectie aan te klikken. Ook hier hebben we een filmpje voor gemaakt:

https://share.zight.com/2NuWDvwm

Nu is de selectie uit AdreZ dus gekoppeld aan de mailing in MailingLijst. Maak de mailing verder af, test deze goed en daarna ben je klaar om de mailing te versturen!

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer