Rubrieken beheren in MailingLijst

Binnen een lijst kun je rubrieken/lijstcodes aanmaken. Op deze manier kun je dus binnen een lijst nog verder segmenteren.

Rubrieken aanmaken en beheren

Ga naar het menu Extra > Mailinglijsten en klik daar de lijst aan waar je nieuwe rubrieken wilt aanmaken. Klik in de pop-up op het tabblad 'Lijstcodes'.

  • Als je een nieuwe rubriek wilt aanmaken klik je hier op de button NIEUW
  • Als je een rubriek wilt bewerken kun je simpelweg de rubriek aanklikken, bewerken en OPSLAAN

Voor elke rubriek kun je bepalen of de rubriek actief is. Inactieve rubrieken zijn niet meer te gebruiken totdat ze weer actief worden gemaakt. Je kunt per rubriek ook aangeven of die zichtbaar moet zijn, een rubriek die zichtbaar is zal ook worden weergeven om het aanmeld- en afmeld/wijzigen formulier.

Rubrieken samenvoegen

Als je rubrieken wilt samenvoegen dan onderneem je de volgende stappen:

  • Ga naar Selectie > Selecteren
  • Maak een selectie van de rubriek die je wilt toevoegen aan een andere rubriek. We willen bijvoorbeeld de rubriek 'Dans' toevoegen aan 'Muziek'. In dit voorbeeld maak je dan een selectie van de rubriek 'Dans'
  • Als de selectie is gemaakt ga je naar Selectie > Bewerken. Kies daar bij aanmelden in de lijst de nieuwe rubriek (dus 'Muziek in dit geval)' en klik op START:


  • Alle adressen van de rubriek 'Dans' zijn nu toegevoegd aan de rubriek 'Muziek'. Je zou de rubriek Dans nu kunnen verwijderen.
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer