Kan ik een selectie ook in één keer bewerken?

De admin gebruiker (met de juiste rechten*) in AdreZ heeft ook de mogelijkheid om een gemaakte selectie te bewerken of te wissen. Dit is dus niet voor elke gebruiker toegankelijk. Het bewerken of wissen van een selectie is onomkeerbaar, denk dus goed na voordat je dit doet.

Selectie bewerken
Het bewerken van een selectie kan handig zijn als je een groep van contacten in één keer een bepaalde selectiecode zou willen geven. Maak eerst de selectie die je wilt bewerken en ga dan naar Selectie > Bewerken. Nu kan je bijvoorbeeld in één keer een selectiecode toekennen aan alle contacten in de selectie. Als er in de selectie al contacten zitten met de desbetreffende selectiecodes zal AdreZ dit uiteraard herkennen.

Selectie wissen
Je kan een gemaakte selectie ook in één keer fysiek verwijderen uit het bestand via Selectie > Wissen. Het is ook mogelijk om de selectie niet fysiek te verwijderen, maar eerst te verplaatsen naar een soort archief groep (Lost & Found). Neem voor advies contact op met support@em-cultuur.nl.

* Een gebruiker die een selectie mag bewerken/wissen moet dus het admin-vinkje hebben én de juiste rol (vaak de rol BEHEERDER) hebben.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer