AdreZ - Wat is 2FA?

Wat is 2FA?

Door in te loggen met 2FA heb je naast de standaard inlognaam en het wachtwoord ook een unieke code nodig die in een app op je telefoon verschijnt. Deze dubbele verificatie is natuurlijk nog veel veiliger dan alleen een inlognaam en wachtwoord. 

Welke app moet ik gebruiken?
Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken, wij adviseren de Google Authenticator app. Je kunt de Google Authenticator downloaden via de Apple en Google app stores.
Eerste keer
Na het inloggen met je reguliere inlognaam en wachtwoord zal dan worden gemeld dat 2FA verplicht is en dat je een unieke 6-cijferige code moet opgeven om verder te mogen. Is het de eerste keer dat je 2FA gaat gebruiken? Dan krijg je een QR-code die je kunt scannen om een account in de Google Authenticator te maken. Hierna wordt er een unieke code op je mobiele telefoon weergegeven die je kan invoeren in AdreZ, daarna ben je ingelogd.
2FA-code bewaren
Als je beheerder dit heeft ingesteld kun je de 2FA-code een aantal dagen onthouden en hoef je niet bij iedere inlog een code op te vragen op je telefoon. Na dit aantal dagen zal er dus om een nieuwe verificatie worden gevraagd.
Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer