Hoe koppel ik een Typeform formulier?

Je kunt een Typeform formulier koppelen aan een button/link/call2action in MailingLijst. In het SHARE-menu kun je hiervoor een link opvragen: bv. https://em-cultuur.typeform.com/to/XG2bOZ

Het is mogelijk om waarden uit MailingLijst door te sturen naar Typeform zodat de gebruiker een "voor-ingevuld formulier" krijgt gepresenteerd. Je moet hiervoor in Typeform zogenaamde HIDDEN-fields aanmaken die we kunnen vullen met gegevens uit MailingLijst en die je kunt gebruiken in de vragen.

Je kunt meerdere HIDDEN-fields aanmaken en door het te vullen met MailingLijst-tokens kun je in de LINK (url) van het formulier ook de waarden uit MailingLijst meesturen.

https://em-cultuur.typeform.com/to/XG2bOZ?naam=%%FIRSTNAME%%&email=%%EMAILADDRESS%%

In de url herken je de hidden-fields die worden gevuld dus aan naamfield=%%TOKEN%%  en gescheiden door een & (ampersand)Een overzicht van alle mailinglijst-tokens kun je hier bekijken.

Binnen Typeform kun je de hidden fields gebruiken in je descriptions en je vragen. Door in de vraag het @-teken te gebruiken verschijnt een lijstje van beschikbare hidden-fields.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer