Hoe koppel ik aanmeldformulier aan een link/button?

Voor het koppelen aan uw website hebben we een javascript bestand beschikbaar gemaakt dat u kunt gebruiken op uw website: https://cdn.mailinglijst.nl/nieuwsbrief.js

Het gedownloade bestandje plaatst u in uw website-folder (of u gebruikt een centraal bestand van onze mailinglijst-server).

Op de webpagina waar u uw aanmeldformulier wilt koppelen kunt u een simpel Javascript plaatsen. In de <HEAD>-sectie van uw webpagina neemt u de volgende regel op:

<script language="javascript" src="nieuwsbrief.js"></script>

Tweede optie is in dit head-scriptje te verwijzen naar een centrale versie van dit script op de MailingLijst-website (je hoeft hem dan niet eerst te downloaden/uploaden naar je eigen website):

<script language="javascript" src="https://cdn.mailinglijst.nl/nieuwsbrief.js"></script>

Op de plaats waar u de link wilt tonen neemt u de volgende code op:

<a href='javascript:subscribe(x);'>Klik hier voor onze nieuwsbrief</a>

Als u zelf al een formulier op uw website heeft dan kunt u de inhoud van dit formulier meesturen naar het MailingLijst-formulier zodat de velden al zijn ingevuld, de syntax wordt dan: 

<a href='javascript:subscribe(x,”e.deboer@em-cultuur.nl”, “Boer”, "Erick", "de");'>Klik hier voor onze nieuwsbrief</a>

Extra Parameters voor het koppelen:

TAALKEUZE (&lang)

Er wordt een taal-selector geplaatst

&lang=EN, FR, NL, SP

FAST

Het formulier is ook in een FAST-methode te gebruiken. Er wordt dan geen formulier getoond, maar het opgegeven e-mailadres wordt direct ingeschreven in de lijst en er wordt een bedank-scherm getoond (instelbare tekst). 

De inschrijver ontvangt een OPTIN-bericht waarmee hij/zij de inschrijving kan bevestigen en de benodigde profielinformatie kan opgeven (interessegebieden, geslacht etc.).

Voordeel van deze werkwijze is dat de inschrijver op een rustig moment de gegevens verder kan invullen, en er minder ‘afhakers’ zijn in het aanmeldproces.

Deze optie heeft dus een klein formulier op uw website nodig met e-mailadres en eventueel naam. Bij het aanroepen wordt tenminste &e=emailadres en &fast=1 meegegeven.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer