Welk e-mailadres uit AdreZ wordt gemaild met MailingLijst?

Als je in MailingLijst een AdreZ-selectie als doelgroep kiest worden contactpersonen uit AdreZ dus gemaild, maar op welk e-mailadres? Er zijn drie scenario's:

1. Het contactpersoon heef in AdreZ slechts één e-mailadres. Dan is het eenvoudig, op dit e-mailadres ontvangt het contactpersoon de e-mail.

2. Het contactpersoon heeft in AdreZ twee of meer e-mailadressen van hetzelfde type (standaard is het type 'E-mailadres'). Het contactpersoon ontvangt de e-mail dan op het e-mailadres dat als primair staat ingesteld in AdreZ.

3. Het contactpersoon heeft in AdreZ meerdere e-mailadressen van verschillende types (bijvoorbeeld naar het standaard 'E-mailadres' ook nog een 'E-mailadres privé' en 'E-mailadres zakelijk'. Bij de doelgroep-keuze in MailingLijst krijg je de vraag welke e-mailadres je wilt mailen, standaard is dus het normale e-mailadres maar je kan dan ook kiezen voor privé of zakelijk. Van iedereen in de selectie zal MailingLijst dan het privé of zakelijke e-mailadres mailen (indien beschikbaar uiteraard).

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer