Hoe maak ik een smoelenboek?

AdreZ kan rapporten genereren waarop ook de foto's van de contacten, of logo's van organisaties zijn opgenomen. Denk hierbij aan badges, smoelenboeken, toegangspasjes, enzovoort.

Belangrijk is dat er eerst een selectie wordt gemaakt van contacten/organisaties met een afbeelding. Na het maken van een selectie kun je een rapport aanmaken en kiezen voor 'Smoelenboek'. Dat doe je door naar Uitvoer > Rapporten te gaan.

Standaard wordt in een smoelenboek de foto, ook de naam en de functie van het contact opgenomen. De lijst wordt de alfabetisch opgebouwd (achternaam), van boven naar onder, van links naar rechts. Mochten er ook contacten zijn zonder afbeelding, dan worden deze getoond na de contacten die wel een afbeelding hebben.

In het smoelenboek kun je ook gebruik maken van stickers, waarmee je een plakkertje kunt plaatsen bij de foto's van de contacten. Hiermee onderscheid je dan bijvoorbeeld "personeel", "ex-personeel", "gasten" en "vips". Dit geef je per contact aan bij Vrije velden.

Uiteraard is in overleg met de helpdesk een andere sortering, andere informatie en andere vormgeving mogelijk. Houd rekening met ongeveer 1,5 uur werk voor het aanpassen/maken van een nieuw smoelenboek/rapport.

Zie ook het artikel:

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer