Hoe koppel ik MailingLijst aan mijn website?

MailingLijst biedt de mogelijkheid om via een aanmeldformulier, gekoppeld aan uw website, inschrijvingen automatisch in MailingLijst te verwerken.  Zo kunnen bezoekers zich direct inschrijven op de nieuwsbrief. Er zijn meerdere manieren om het formulier op uw website te plaatsen.

  • Een javascript achter een link of button
  • Een iFrame in de webpagina
  • Via de API

Via Extra > Mailinglijsten kan het aanmeldformulier worden aangepast, voor elke lijst kunt u een eigen formulier maken. Alle velden, teksten en vormgeving kunt u hier aanpassen. Voor alle installaties van koppelingen heb je het nummer van de MailingLijst-lijst nodig waaraan je abonnees gaat toevoegen.

Formulier achter link of button

Je kunt een link of button op je website plaatsen die het formulier opent in een nieuw venster of een pop-up. Qua, tekst en vorm is alles mogelijk.

Lees meer: MailingLijst aanmeldformulier achter een link of button.

iFrame

Een iFrame neem je op in je eigen webpagina en bevat dan het aanmeldformulier in de stijl van de website (zonder popups).

Lees meer:  MailingLijst aanmeldformulier in een iFrame.

API

Naast inschrijvingen via een aanmeldformulier bestaat ook de MailingLijst API. Deze API is ontwikkeld voor webbouwers die inschrijvingen voor bijvoorbeeld de digitale nieuwsbrief via een andere route dan het MailingLijst aanmeldformulier willen laten lopen. Voor het inrichten van de API is enige technische kennis vereist. Wij adviseren om dit door de webbouwer te laten doen. Indien gewenst kan EM-Cultuur hierin (uiteraard) ondersteunen. 

Lees meer: MailingLijst aanmeldformulier via de API.

Gaf dit artikel antwoord op je vraag? Bedankt voor de feedback! Het is niet gelukt, probeer het later nog een keer